A l’abril es publicarà la nova versió d’Ubuntu Disco Dingo. I amb aquest motiu, la comunitat d’usuaris d’Ubuntu en català  i Cervemakers, us convidem a la propera trobada Ubuntaire! 

El proper dissabte 4 de Maig t’esperem a la Biblioteca de Cervelló, per celebrar la festa d’alliberament de la nova versió de Ubuntu. Us convidem a disfrutar de totes les activitats que tenim preparades per tu! Podràs instal·lar ubuntu en el teu ordinador, apendre sobre blockchain, edició de video i moltes altres activitats.

 

En aquests esdeveniments es pretén difondre i apropar el programari lliure en general, i més concretament l’Ubuntu, al públic en general; proposant-los xerrades, tallers i, si així ho volen, ajudant-los a instaŀlar l’Ubuntu al seu ordinador.

 

L’implantació a tots el ordinadors del centre de programari lliure basat en GNU/Linux, tant a nivell de sistema operatiu, Ubuntu, com a nivell de programari d’ofimàtica, LibreOffice, des del punt de vista de sostenibilitat ens aporta un seguit d’avantatges, ja que els requeriments quant a maquinari per part del sistema operatiu són menors que els sol·licitats per altres plataformes comercials.

 

Aquestes trobades que s’organitzen arreu del territori nacional, son aptes pera qualsevol persona amb curiositat tecnològica, sense ser necessaris grans coneixaments tècnics.

 

 Això ens permet un estalvi energètic i sobretot de maquinari important, ja que permet aprofitar i reciclar equips informàtics que d’una altra manera serien obsolets, evitant al centre l’adquisició d’equips nous i la compra de llicències de plataformes comercials privatives.

Tot això té efectes sostenibles:

  • Reducció d’equips informàtics de rebuig.
  • Reducció de despeses per reciclatge dels equips.
  • Contribució sobre el medi ambient en reduir els residus.
  • Reducció de la despesa en l’adquisició d’equips i programaris.

 

 

Podeu consultar el programa d’activitats on comptarem amb la participació d’experts i desenvolupadors en diferents àmbits. D’altra banda, com també és habitual, durant tota la jornada, i en paraŀlel a la resta d’activitats, tindrem una festa d’instaŀlació (Install Party) de l’Ubuntu, on es donarà suport per instaŀlar-lo als ordinadors d’aquelles persones que el portin, així com per aclarir els dubtes que puguin sorgir. Evidentment, tot això serà de forma totalment gratuïta!

Dóna-li un cop d’ull a l’agenda d’activitats i consulta la web oficial de l’event.

 


 

 

 

Trobada Ubuntu