conveni institut
A finals de novembre de 2020 Cervemakers ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut de Cervelló pel Projecte de Servei Comunitari (PSC).

 

Aquest projecte, inclòs en el currículum de l’alumnat de 4t de l’Institut té per objectiu impulsar la implicació dels joves en temes comunitaris. Fins aquest any tots els convenis tenien un format presencial. Aquest any degut a les restriccions per la situació provocada per la COVID19 no hi havia possibilitat de fer els serveis que habitualment feien: suport a la llar de jubilats i la residència, suport a les escoles del municipi o a la biblioteca.

 

L’AFA de l’Institut va contactar amb Cervemakers i de la mà de la Universitat Politècnica de Catalunya, dins del marc del 50è aniversari i del programa Canvia el món amb la UPC, hem proposat dos serveis:
  1. Enquesta INESS: Dona suport recollint enquestes per identificar les noves demandes socials fruit de la COVID19. Participació 75 alumnes de 4t més informació
  2. Maphaton d’accessibilitat el dia 3 de desembre coincidint amb el dia de l’accessibilitat. Participació 30 voluntaris.

Una mapathon és una activitat que permet recollir informació sobre un espai determinat a través de la participació dels joves voluntaris que geolocalitzen punts clau en un mapa, ajudats de tecnologia. En aquesta mapathon la informació a recollir complirà els següent objectius:

  • Recollint informació de punts on l’accessibilitat no és possible o és inadequada per a persones amb alguna discapacitat.
  • Sensibilitzar sobre l’accessibilitat per avançar cap a la plena inclusió tant als participants com als habitants de Cervelló amb la difusió del projecte.
  • Generar un informe amb tota la informació recollida a partir de l’eina/software GIS (Sistemes d’Informació Geogràfica) proporcionada per la UPC.
  • Fer arribar l’informe a l’Ajuntament de Cervelló amb els punts crítics per tal que prenguin mesures per corregir-los.
Per nosaltres aquest conveni és un pas important per reforçar els lligams i la col·laboració amb l’Institut de Cervelló i amb els joves del municipi.
Col·laboració amb l’Institut de Cervelló per oferir serveis comunitaris
Etiquetado en: