upc Mapathon
Una mapathon és una activitat que permet recollir informació sobre un espai determinat a través de la participació de persones que geolocalitzen punts clau en un mapa, ajudats de tecnologia. En aquesta mapathon la informació a recollir complirà els següent objectius:

  • Recollint informació de punts on l’accessibilitat no és possible o és inadequada per a persones amb alguna discapacitat.
  • Sensibilitzar sobre l’accessibilitat per avançar cap a la plena inclusió tant als participants com als habitants de Cervelló amb la difusió del projecte.
  • Generar un informe amb tota la informació recollida a partir de l’eina/software GIS (Sistemes d’Informació Geogràfica) proporcionada per la UPC.
  • Fer arribar l’informe a l’Ajuntament de Cervelló amb els punts crítics per tal que prenguin mesures per corregir-los.
Per nosaltres aquest conveni és un pas important per reforçar els lligams i la col·laboració amb l’Institut de Cervelló i amb els joves del municipi.
Demà dijous dia 3 de desembre coincidint amb el dia de l’accessibilitat entre les 15:30 h i les 16:30 h veureu voluntaris pels carrers del centre Cervelló fent «La Mapathon d’Accessibilitat de Cervelló«.

 

La Mapathon es realitzarà amb la participació de més de 30 voluntaris, majoritariament els alumnes de 4t de l’institut de cervelló i altres representants de Cervemakers i de l’Ajuntament de Cervelló. Entre tots que geolocalitzant en un mapa punts on persones amb alguna discapacitat pugui tenir dificultats de circulació o d’accés.

 

Tots els voluntaris ho faran amb l’ajuda de tecnologia i estudiants de la UPC que ha impulsat aquesta activitat també en altres municipis. Els voluntaris ja van rebre dilluns passat una formació per part dels alumnes de la UPC i la representant de Cervemalers i organitzadora de l’esdeveniment Cristina Alier que per la seva activitat laboral coneix de prop les dificultats de les persones amb diferents discapacitats.

 

El mateix dia 3 a les 19 h connectaran en directe tots els municipis per explicar l’experiència i els resultats obtinguts. Si la voleu seguir en directe podeu accedir aquí meet.google.com/svt-ndpr-psa
La 1a Mapathon accessibilitat de Cervelló
Etiquetado en: