T’imagines que la teva rentadora no s’espatllés mai? T’imagines que no haguessis de reparar mai més la caldera de la calefacció? Realment els fabricants de electrodomèstics planifiquen que s’espatllin al cap de un temps?

S’entèn com a Obsolescència Programada o Obsolescència Planificada la programació de la vida útil d’un producte o servei de manera que aquest s’espatlli, es torni obsolet o inservible al cap d’un període calculat pel pel fabricant o empresa de serveis.

 

El proper dimecres dia 30 de Octubre a les 18:30, aprofundirem en la Obsolescència Programada de la mà de Benito Muros president de la Fundació Feniss.

 

El sistema de consum actual, fa que quan un electrodomèstic s’espatlla n’haguem de comprar un altre per varis motius (pel alt cost dels recanvis, perquè queda obsolet, per les modes, etc). Aquest model de consum definit per les grans empreses, crea tones i tones de deixalles electròniques, i alhora incentiva a la explotació incontrolada de matèries primeres. Aquest consum incontrolat ve definit en gran part per la obsolescència programada.

Comptarem amb la presència d’en Benito Muros, president de la Fundació FENISS que treballa per la divulgació d’aquesta  matèria amb l’afany de defensar els interessos dels consumidors i treballar per un món millor.

 

En Benito Muros, és enginyer i investigador català. Entre d’altres innovacions, s’ha fet popular per la creació de una bombeta que no es fon mai, i que pertant no necessita ser canviada. Arran del seu intens treball, ha aparegut recentment en molts mitjans de comunicació arreu de l’estat promovent allargar la vida útil dels productes.

 

[kad_youtube url=»https://www.youtube.com/watch?v=CEM45H4TVD4″ ]

 

Podeu veure part del seu treball en els següents links:

Associació FENISS

La Vanguardia

Cinco dias

La 2 Para todos RTVE

 

Obsolescència Programada