El passat dia 22 de Març, davant la problemàtica del Covid19 i arran de les inquietuts rebudes per part de la comunitat maker de Cervelló, llençàvem una crida a tothom qui tingués una impressora 3D, per tal de arrancar la producció d’equips de protecció individual pel personal sanitari.

Des d’aquell moment, es van unir a la comunitat Cervemakers un munt de participants, que van posar a disposició de la causa les seves impressores, el material i la seva dedicació per  tal de treballar com a equip desde Cervelló i fer arribar pantalles de protecció a Hospitals, Clíniques, CAP’s, farmàcies, residències entre d’altres.

Des de Cervemakers, volem donar la enhorabona a tots aquells que esteu participant en la iniciativa, i agraïr-vos el gest que s’està fent de forma desinteressada. El valor de les persones, es demostra en accions com aquesta i això us fa molt grans.

 

Durant aquestes accions, estàn participant  de forma activa i coordinada, més de 15 makers repartits per tot Cervelló. Estem orgullosos de la pluralitat d’edats i gènere que forma part de la iniciativa, ja que comptem amb nens d’onze anys fins a persones grans. Amb tots ells, s’han fabricat més de 300 pantalles de protecció. El que equival a gairebé 1.000h d’impressió 3D i més de 30kg de material plàstic utilitzat (una mascareta pesa menys de 100gr).

 

 

Algunes de les destinacions dels equips de protecció, han estat l’Hospital de Bellvitge, Hospital de Mataró, Hospital de Sant Boi, Clínica de Molins de Rei, CAP’s de la zona (Vallirana, Sant Boi, Pallejà), residències (del Baix Llobregat i Barcelona) i altres entitats en risc de contagi directe. S’han rebut multitud de sol·licituds d’arreu del territori que hem atès de forma urgent i eficaç.

Cal agrair la col·laboració rebuda per part de l’equip de Protecció Civil, l’Ajuntament i empreses tecnològiques de la zona, els quals donen suport al moviment i col·laboren de forma molt activa en la recollida i centralització del material.

Les aportacions desde Cervelló, no nomès s’han concentrat en la impressió 3D. I com a mostra de les habilitats locals en el «do it yourself» s’ha de remarcar l’excel·lent feina portada a terme en la fabricació de mascaretes facials amb teixits tècnics amb les quals s’ha cobert la demanda local en els dies més crítics de la pandèmia, entre moltes altres accions.

 

Interacció amb l’entorn

L’acció iniciada pels makers de Cervelló, s’ha desenvolupat en coordinació amb les activitats del grup maker #Coronavirusmakers distribuïts arreu de l’estat espanyol. Alhora, la feina realitzada, ha servit per crear aliances i sinergies amb grups d’acció propers com Corbera, Vallirana i arreu del Baix Llobregat.  Som una referència a la zona, pel que fa a moviment social i acció ciutadana i continuarem potenciant aquests vincles existents.

Des de l’entitat, us animem a formar part de l’equip i participar en les activitats que realitzem, basant-nos sempre en els principis d’aprenentatge i intercanvi de coneixement, d’una forma plural i oberta a tothom.

 

Repercussió en els mitjans de comunicació

L’acció que s’ha portat a terme desde Cervelló ha assolit tal magnitud, que se n’ha fet ressò en múltiples mitjans de comunicació. Hem identificat articles en notícies locals, fins a publicacions més llunyanes com Canàries, Múrcia o Madrid. Així mateix, hem aparegut en mitjans de comunicació de renom com la Sexta, Cuatro, cadena Ser, Europapress, 20minutos, entre molts d’altres. Sens dubte, el treball que s’està realitzant és excel·lent, i la capacitat de treball de Cervelló admirable.

A continuació podeu trobar una sèrie de links d’aquestes publicacions:

 

 

#Fes-ho per ells – Covid19