La situació actual davant la pandèmia del Covid19, ha fet sorgir tot el potencial dels veïns i veïnes de Cervelló que treballen en equip per tal de fer un front comú. Des de l’inici de la problemàtica s’han realitzat diferents accions a Cervelló, i des de Cervemakers hem pogut participar de forma molt activa en aquestes activitats.

Com a fruit de totes aquestes tasques que s’estàn realitzant, des de la UPC s’ha concedit una subvenció per tal de continuar la nostra feina i portar a terme un nou projecte d’investigació des de la nostra localitat.

Aquesta subvenció és un reconeixement a la feina que estan fent els veïns i veïnes de Cervelló, amb el suport de l’Ajuntament de Cervelló, entitats educatives i associacions locals.

El projecte subvencionat consta de 4 línies de treball. Aquestes, les portaran a terme els veïns i veïnes de Cervelló, amb el suport d’entitats i associacions locals. S’espera que seu resultat tindrà un impacte a nivell nacional.

La subvenció rebuda es destinarà a incentivar la creació de nous llocs de treball per a joves locals i a l’adquisició d’equipament tecnològic per a l’ús dels veïns i veïnes de Cervelló.

A continuació, us exposem les diferents línies de treball del projecte:

 

1. #JoResisteixo. Projecte Covid Skin

Aquest nou projecte defineix una nova línia d’investigació respecte al Covid19. En certs casos aquesta malaltia es reflecteix en taques a la pell del pacient. L’origen d’aquesta manifestació, és desconeguda i mitjaçant l’iniciativa sorgida des de Cervelló, es crearà una plataforma per tal de compilar dades i analitzar-les en col·laboració dels principals grups d’investigació del Covid19.

 

2.  #JoActuo. Acció Social

Seguint la línia iniciada de forma espontània i alineada amb el grup Coronavirusmakers, el grup de makers de Cervelló, seguim fabricant  equips  de protecció individual per als sanitaris i aquella gent que ho requereixi per tal de protegirlos. Són ja més de 500 components entregats a diversos centres sanitaris d’arreu de Catalunya.

 

3. #JoParticipo. Entreteniment

El confinament, és una nova situació a la qual ens hem afrontat tots nosaltres. A través d’accions virtuals enfocades a l’entreteniment, millorem la interacció entre les persones i incentivem al desenvolupament intel·lectual. D’aquesta forma i amb un gran treball al darrera s’han (i s’estàn) desenvolupant eines com el «Trivial de Cervelló» per tal d’ajudar a fer un confinament més divertit i cultural.

 

4. #JoTransfereixo. Sinergies 

Arran de l’excepcional situació del Covid19, s’ha potenciat la interacció entre els agents socials i entitats de la zona del Baix Llobregat. S’han creat sinergies locals, i l’objectiu del projecte és enfortir aquestes relacions mitjançant l’intercanvi i transferència de coneixement.

 

Les subvencions otorgades desde la UPC, són obtingudes gràcies a la Campanya UPC 0’7% que suma les aportacions institucionals a les aportacions voluntàries del personal UPC a través de les nòmines, i dels estudiants a través de les matrícules. Si ets estudiant o docent de la UPC, consulta el següent link.

 

 

Podeu trobar més informació sobre el projecte, en els següents links:

 

 

Cervemakers UPC Covid19