■ ■       Link a la xerrada virtual       ■ ■

 

Has sentit parlar d’anàlisi topològic? I de disseny orgànic? Si tens una impressora 3D, dissenyes les teves pròpies peces i vols optimitzar el temps i material, aquesta xerrada t’interessa. No hi faltis!

El proper dissabte dia 12 de Setembre a les 10h, i mitjançant una xerrada col·loqui virtual, en Pau Pallarès ens introduirà a la ciència de l’anàlisi topològic.

 

 

La impressió 3D, a diferència de les tècniques tradicionals de mecanitzat, permet la creació de peces complexes, on el pes i volum total pot optimitzar-se utilitzant un mètode computacional anomenat optimització topològica. Aquesta tècnica consisteix literalment en eliminar el material que no és útil ni funcional a través d’un programari d’optimització.

Alhora, es coneix com a disseny orgànic el disseny que està basat en formes naturals i orgàniques similars als que podem trobar en la natura. Aquestes formes arrodonides i unions transmeten les càrregues mantenint l’objecte en equilibri i funcional, amb el mínim pes i volum.

En aquest taller introduirem en què consisteix aquesta tècnica, quins programes hi ha disponibles i com podem fer-ne ús en el disseny de les nostres peces mecàniques d’una forma amena i sense necessitat de disposar de coneixements previs.

Podem trobar molts exemples arquitectònics basats en el disseny orgànic i jugant amb l’equilibri de càrregues. Un clar exemple i molt proper, és la casa Batlló.

En Pau Pallarès és Enginyer Industrial per la UPC, forma part de l’equip dels Cervemakers, i compta amb amplis coneixements en anàlisi toplògic estructural aplicat a l’impressió 3D professional.

 

Anàlisi Topològic