imatge de pantalla google maps

Cervemakers dins del programa «Bibliolab 2021« i el projecte «Cervelló viatgem en el temps» va demanar al Manel Trenchs (Google Earth Education Experts) quer realitzes dues xarrades sobre totes les possibilitats que ens ofereix Google en la geolocalització i ens inicies en la creació dels nostres mapes.

Conèixer aquesta eina creiem que és útil per al nostre projecte «Cervelló viatgem en el temps» que farà arribar als habitants de Cervelló informació de la natura que l’envolta i del patrimoni i la societat que el configuren, però que també ho és per a tothom.

Així vam convidar a qualsevol persona interessada a presentar la informació del seu projecte, la seva associació, empresa, classe o viatge, amb el software de geolocalització més utilitzat a tot món; Google earth & maps.

El Manel ens va oferir dues conferències online (Google meet), el passat 28 de gener ens va fer una explicació de les eines i exemples del que podíem arribar a fer, i l’11 de febrer ens va fer una sessió més pràctica, ens va explicar com començar amb Google Maps i un tast de Google Earth.

Per un problema tècnic la primera sessió no es va gravar, però el Manel ens va deixar un document resum que compartim a continuació amb vosaltres:

Eines

Tutorials

Exemples

Exemples d’activitats fetes pel Manel Trenchs

Altres links

  • Què és el «Google Earth Education Experts»? Anar a la web GE3 community 
    Pàgina web del «Google Earth Education Experts (GE3)», és un programa que vol fer arribar els avantatges de la tecnologia Google Earth i Maps a escoles, aules i comunitats de tot el món. En aquesta pàgina teniu més informació i vídeos (en anglès). En aquesta secció de la seva pàgina teniu accés a totes les eines disponibles.
  • Com fer servir Google Earth al teu mòbil? Anar a la pàgina
    Pàgina informativa de com descarregar l’app i començar a fer-la servir (en català)
  • National Geographic i la Nasa amb Google maps Anar a la web «Cloud to Classroom» 
    Google Earth, National Geographic i la NASA posen les dades dels satèl·lits a l’abast de tothom. Volen comunicar visualment les tendències del canvi climàtic mitjançant aplicacions d’anàlisi d’imatges de satèl·lit tant a escola global com local (en anglès).

Al final de la conferència podreu veure una explicació de «La ruta del vidre de Cervelló» amb Google Earth que va fer la Beatriz, membre de Cervemaker.

La segona sessió si la vam poder enregistrar i aquí la teniu:

Vídeo de la conferència «Google Earth & Maps» de Manel Trenchs