El passat dia 5 de novembre el Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de Catalunya (COBDC) va convocar les Jornades de Models d’Innovació a Biblioteques a l’Auditori CCCB de Barcelona. L’objectiu d’aquesta trobada va ser donar a conèixer noves propostes arran de la consolidació d’Internet i les TIC i la seva implementació a les biblioteques.

 

El projecte Cervemakers ha estat definit com una experiència innovadora a les Biblioteques, i es comparteix el seu contingut com a referència al territori.

 

Montse Lara, directora de la Biblioteca Municipal de Cervelló, va participar a la taula rodona: Experiències innovadores al territori: el projecte BiblioLab de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) presentant el projecte de Cervemakers i representant a l’entitat.

El projecte de Cervemakers ,basat en la participació ciutadana, l’esperit col·laboratiu i l’aprenentatge van ser l’eix central de la presentació, juntament amb la temàtica del curs 2018-2019 Les energies renovables. Com és selecciona la temàtica? Qui hi pot participar? Com s’obtenen els recursos? Són qüestions que, d’entre d’altres, es van plantejar.

 

 

Es va destacar que el projecte, les energies renovables, és un dels punts principals dins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la Unesco per l’agenda 2030. El projecte 2019-2020 seleccionat, a través d’una votació popular, ha estat l’Economia circulat temàtica inclosa dins de l’agenda 2030 dels ODS de la Unesco. Aquesta coincidència ens porta a continuar apostant per l’Associació Cervemakers , els seus projectes i per la forma de treballar transversalment aspectes tecnològics i de fabricació digital amb temàtiques d’actualitat. Mostra d’aquest interès a Cervelló per part de totes les parts implicades ha estat la programació de 13 activitats durant el primer any amb una assistència de 365 persones.

 

 

A la taula rodona hi van participar Pau Solsona, responsable del BiblioLab de la Biblioteca Sagrada Família i Esperança Piñero, responsable del projecte de Ciència ciutadana de la Biblioteca Santa Oliva d’Olesa de Montserrat. Va ser moderat per Toni Espadas, director executiu de l’Elearn Center de la UOC. Una gran experiència!

 

Innovació a les Biblioteques