Ara fa unes setmanes ens vam assabentar que la cervellonina Anna Borràs, havia sofert una greu caiguda durant una cursa de patinatge alpí, en la qual es va fracturar la mà. Degut a aquesta fractura se li va col·locar un guix que li inmovilitzava tota la zona, dificultant qualsevol tipus de moviment, i per tant dificultant qualsevol tipus d’entrenament professional.

 

Anna Borràs, es la campiona d’Espanya d’esquí alpí i patinantge alpí en la seva categoria. La jove promesa cervellonina, té un futur molt prometedor en l’esport d’èlit a nivell internacional.

 

Va sorgir la proposta de desenvolupar una fèrula impresa en 3D, amb l’objectiu de substituïr l’incòmode guix, poder inmovilitzar la zona afectada i alhora facilitar-li la mobilitat per poder continuar amb els entrenaments de cara a les properes curses. Una cop llençat el repte… l’equip de Cervemakers es va posar en acció!

 

 

El primer pas que vam realitzar, va ser alinear-nos amb el centre mèdic que supervisava l’evolució de la fractura. És important remarcar que aquest tipus de tècniques, han de comptar amb el coneixament i experiència de professionals per tal de treure el màxim profit de la tecnologia aplicada a la medicina.

Per tal de desenvolupar la fèrula, es va escanejar la mà de l’esportista. Per fer-ho, vam fer servir un escàner 3D, que et permet obtenir un model en 3D dimensions de l’objecte o la zona del cos a treballar. Aquest model en 3D, es descarrega a l’ordinador i et permet treballar en un disseny totalment personalitzat i ajustat a la pacient.

 

 

El disseny de la fèrula en 3D es va realitzar en base a les especificacions mèdiques i tenint en compte les necessitats tècniques per poder seguir amb la pràctica de l’esport. Vam desenvolupar un disseny ergonòmic, lleuger i alhora assegurava la inmovilització i protecció de la zona afectada.

 

 

Un cop realitzat el disseny, es va fabricar la fèrula mitjançant l’última tecnologia en impressió 3D. El que va permètrer obtenir un resultat espectacular pel que fa a acabats i resistència. Així doncs, tenim una fèrula totalment personalitzada, feta a mida i que cobreix les espectatives inicials.

 

 

 

Esperem que et recuperis ben aviat, i que tinguis molts èxits per poder disfrutar-los amb tu. Et seguirem de ben aprop!

 

 

Desde Cervemakers, ens complau i donar suport a les iniciatives ciutadanes, i sobretot si són per cuidar els nostres esportistes. Tens una idea? Comparteix-la amb nosaltres!

 

Fèrula 3D

Un pensamiento en “Fèrula 3D

  • octubre 16, 2020 a las 7:16 am
    Enlace permanente

    Brutal, moltíssim talent i vocació de servei a les persones. I de manera desinteressada. Orgullosos de Cervemakers.

Los comentarios están cerrados.